Четвъртокласници от училище Васил Априлов“, доброволно  ангажирани през годината в

...
Четвъртокласници от училище Васил Априлов“, доброволно  ангажирани през годината в
Коментари Харесай

Четвъртокласници посетиха днес Районен съд – Варна

Четвъртокласници от учебно заведение " Васил Априлов “, доброволно  ангажирани през годината в програмата на Министерство на вътрешните работи " Детско полицейско ръководство “ посетиха през днешния ден Районен съд – Варна, в границите на плануванаъа за тях обособена просветителна тематика " Съд и прокуратура “. Децата, облечени в свeтлоотразителни жилетки, влязоха  за първи път в правосъдна постройка, като още на входа бяха осведомени с разпоредбите за достъп и пропускателния режим в правосъдната палата и минаха през  наложителната  проверка от работа " Съдебна защита ".  По-късно, в същинска правосъдна зала  те имаха опция да беседват със арбитър Ивелина Желева от Наказателно поделение на Районен съд – Варна и с прокурор Жаклин Кехецикян от Варненската районна прокуратура.

Много въпроси сложиха четвъртокласниците за това по какъв начин наподобява и по какъв начин действа така наречен синя стая за чуване на деца – потърпевши или очевидци на закононарушения, питаха какво значи условно наказване, по какъв начин се дефинира размера на наказването при разнообразни закононарушения, може ли да се заведе дело за засегнатост или демонстрация на експанзия. Децата демонстрираха интерес и към провокациите в специалността на магистратите, като се интересуваха мъчно ли става арбитър или прокурор и по какъв начин се вземат решения за ориста на други хора.

На финала на срещата четвъртокласниците от учебно заведение " Васил Априлов “ си направила голям брой фотоси за спомен от разнообразни позиции в правосъдната зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР